Danas, u prostorijama Medija centra na Šumadija sajmu, održana je press konferencija povodom Sajma knjiga „Književna zona”.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su direktor Šumadija sajma , Aleksandar Štajn, direktor Ustanove kulture „Koraci”, Mirjana Milenković, kao i član Gradskog veća za kulturu, Miljan Bjeletić.

Govornici su istakli da je ovaj događaj od izuzetnog značaja za grad Kragujevac.

U Pešačkoj zoni u Kragujevcu, od srede, 17. maja, do subote 20. maja 2023. , biće organizovana prodajno- izložbena manifestacija Sajam knjiga, koja je u organizaciji Šumadija sajma, Ustanove kulture “Koraci” i Narodne biblioteke “Vuk Karadžić”.

Na ovoj manifestaciji, pod nazivom „Književna zona“, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić“ i ustanovom kulture „Koraci“, predstavićemo bogat prateći sadržaj, koji će se odvijati u Pešačkoj zoni,svakog dana trajanja manifestacije.

Širokoj publici učesnici će predstaviti niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu. Brojne izdavačke kuće, Book, Akia Mali Princ, 4 CE Knjižara, Ustanova kulture „Koraci“, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“, neki su od izlagača na ovogodišnjem sajmu knjiga.

Napomena:
U slučaju loših vremenskih uslova prateći program će se održati u galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“.

Sajam knjiga otvoren je od 09-21h.
Pokrovitelj manifestacije je grad Kragujevac.