Danas, u prostorijama Medija centra na Šumadija sajmu, održana je press konferencija povodom Sajma knjiga „Književna zona”.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su direktor Šumadija sajma  Aleksandar Štajn i direktorka ustanove kulture “Koraci” Mirjana Milenković.

Govornici su istakli da je ovaj događaj od izuzetnog značaja za grad Kragujevac i da realizacije ove već tradicionalne minifestacije daje značajan doprinos kulturnim događajima u gradu.

Na Trgu Radomira Putnika, od srede 15. maja do nedelje 19. maja 2024. godine biće organizovana prodajno-izložbena manifestacija. Na ovoj manifestaciji u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Vuk Karadzić” i Ustanovom kulture “Koraci” predstavićemo bogat prateći sadržaj, koji će se odvijati na Trgu Radomira Putnika svakog dana manifestacije.

Za prvi dan i otvaranje sajma izdvojili bi Književno veče Muharema Bazdulja kao i otvaranje izložbe “Kragujevac na fotografijama 1860 – 1945” autora Predraga Cileta Mihajlovića koji će biti u zgradi Suda.

Ove godine prisutne su izdavačke kuće Mali Princ, Valkira izdavaštvo, Ustanova kulture “Koraci”, izdavačka kuća “Book” i Svet stripa. Svi izlagači obezbedili su posebne sajamske popuste.

Pokrovitelj manifestacije grad Kragujevac.

Dobro došli!