Dobrodošli na sajt Šumadija sajma

Gradsko sajmište u Kragujevcu formirano je u okviru projekta „Podrške razvoju i promociji regionalne privrede kroz razvoj regionalnog sajmišta“ realizovanog 2005. godine, na kome se kod Evropske agencije za rekonstrukciju, kao korisnik granta, javlja Grad Kragujevac.

Posle završene prve faze izgradnje, „Šumadija sajam“ danas raspolaže savremenom sajamskom Halom kapaciteta 1.600 metara kvadratnih uz 1.000 metara kvadratnih aneksnog dela u kome su smešteni „Medija centar“, administracija i direktorijum, štamparija, restoran, poslovni prostor sa lokalima. Kada izgradnja Sajmišta u Kragujevcu bude okoncana, „Šumadija sajam“ raspolagace jos jednom halom-bliznakinjom sadašnjoj hali i objektom od 5.000 metara kvadratnih, za najvece sajamske priredbe.

U toku 2007. godine, kada je u martu puštena u rad prva Hala buduceg regionalnog Sajmišta, na ovom mestu organizovano je 12 sajamskih manifestacija.

Vec u 2008.godini „Šumadija sajam“ organizuje 13 sajmova i izložbi ovog tipa , od cega vecina vec ima epitet tradicionalnih, jer poticu iz perioda kada se na drugim gradskim lokacijama organizovalo sajamsko okupljanje.

U toku naredne, 2009.godine u kalendaru je 18 sajmova, dok u 2010. godinu “Šumadija sajam” ulazi projektujuci 20 sajamskih dogadaja.

Zasto izlagati baš kod nas ?

Geostrateški, Kragujevac je srce Srbije, na raskrsnici važnih puteva i sa mogucnošcu brzog transfera. Jedino smo profesionalno Sajmište južno od Save i Dunava, sa velikim potencijalom razlicitih privrednih branši koje nam gravitiraju.

Naša komparativna prednost u odnosu na velike sajmove u okruženju nije „više kvadrata, više izlagaca, više hiljada posetilaca“. Mi smo mali, brzi, poslovni, predusretljivi, fleksibilni … Nemamo tromost velikih i aroganciju mocnih.

Specijalizovali smo se za organizaciju malih, tzv. kucnih sajmova na kojima jedna kompanija promoviše svoja dostignuca. Sada uz sopstenu halu posedujemo i modernu sajamsku opremu, tako da ovu i druge vrste sajmova organizujemo po principu “kljuc u ruke”.

Mesto smo dobrih poslovnih susreta i kvalitetno sklopljenih poslova i to je tacka oko koje se okupljamo. Zato sa nestrpljenjem ocekujemo da se i Vi pridružite sve vecem broju kompanija koje su , kao izlagaci, sa naših Sajmova odlazile zadovoljne .

Sa nestrpljenjem Vas ocekujemo,
„Šumadija sajam“ Kragujevac

Usluge koje Vam  nudimo

Press-konferencijska sala kapaciteta 60 mesta idealna je za organizaciju konferencija za novinare, promocija, prezentacija, predavanja, seminara, radionica i sličnih događanja. Tokom godine, u vreme sajmova, ali i van njih, ovaj prostor poseti mnogo, pre svega poslovnih ljudi različitih profila. U „Medija centru“ moguće je simultano prevodjenje na pet jezika.

Izdavanje hale, u svrhe kućnih sajmova i koncerata.

Cene po danima za kućne sajmove:

  • 1 dan 1.000 evra
  • 2 dana 1.800 evra
  • 3 dana 2.600 evra
  • 4 dana 4.500 evra

Cene po danima za koncerte:

  • 1 dan 1000 evra

*cene su izražene u evrima bez PDV-a, a plaćanje u dinarima po srednjem kursu NBS na dan fakturisanja

Kontaktirajte nas za više informacija

Šumadija sajam d.o.o.
Save Kovačević bb
34000 Kragujevac
info tel: +381 (34) 503 500; fax: +381 (34) 336 687