OTVOREN 18. ŠUMADIJSKI SAJAM POLJOPRIVREDE

Na Šumadija sajmu , dana 08.09.2022. godine je otvoren 18. Šumadijski sajam poljoprivrede, na kome se predstavilo više od stotinu izlagača stočarske i biljne proizvodnje.

Veliki deo izložbenog prostora ispunila je mehanizacija, oprema i alati za poljoprivredu. Naredna četiri dana biće održana brojna stručna predavanja i tribine o poljoprivredi, a biće i održane tradicionalne izložbe stoke i sitnih životinja.

Sajam poljoprivrede u Kragujevcu je najveća regionalna smotra takve vrste van Vojvodine i Beograda.

Ovu manifestaciju je otvorio Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Željko Radošević, a prisutne zvanice je pozdravio gradonačelnik grada Kragujevca Nikola Dašić, kao i direktor Šumadija sajma -Aleksandar Štajn.

Zajednički su iskazali zahvalnost našim poljoprivrednim proizvođačim, što su uprkos okolnostima koji nas prate poslednjih par godina zbog celokupne epidemiološke situacije, pokazali otpornost i volju da ovu manifestaciju učine održivom.

U okviru ceremonije otvaranja, posetioci su uživali u nastupu mlađe folklorne grupe CTNK „Abrašević”, a nakon njihovog nastupa svi zajedno su krenuli u oblizak sajamske postavke.

Manifestaciju organizuje Šumadija sajma, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Radno veme sajma je od 10 do 20 časova, a u nedelju do 18 časova. Ulaz i parking su besplatni.

Galerija

Sajamska postavka i dešavanja 1. dana sajma poljoprivrede

Program dešavanja na 18. Šumadijskom sajmu poljoprivrede