Novi ekološki uređaj SCARYBIRD za odbijanje ptica štetočina sa voćnjaka, vinograda i svih poljoprivrednih zemljišta

Promoter:

Aleksandar ČEREVICKI, dipl.inž.agr,

predstavnik SCARYBIRD za Centralnu Evropu i Balkan

ČVORAK, GOLUB, VRABAC, SVRAKA, VRANA, LASTA, GALEB, KORMORAN, KOS i druge ptice štetočine, svojim atacima izazivaju veliku štetu na svim vrstama poljoprivrednog zemljišta.

Voćnjak:

Vinograd:

Suncokret:

Kukuruz:

Povrće:

Ptice atakuju i na ribnjake, farme peradi, silaže, aerodorme, marine, kuće i stambene zgrade. Dolazi do gubitka prinosa, oštećenja objekata i prljanja pokretne i nepokretne imovine. Ptice mogu nositi i prenositi bolesti uključujući toksoplazmozu, encefalitis,  Salmonellu,  a udisanje njihovih izmeta može uzrokovati daljnje bolesti, uključujući histopiazmozu i kriptokokozu. Takođe, ptičji izmet može uzrokovati značajne štete i propadanja na objektima i vozilima. Gnezda mogu začepiti cevi, izazvati strujni udar i privući sekundarne štetne insekte i bube kao što su grinje, komarci i sl.

Stručnjaci francuske firme SCARYBIRD su posmatranjem utvrdili da se manje ptice plaše jedino velike ptice, nekog velikog predatora poput orla, sokola, jastreba.  Tokom trogodišnjeg perioda konstruktori su usavršili  današnji oblik proizvoda koji služi za zaštitu poljoprivrednog zemljišta od ptica štetočina. Sačinjena je neka vrsta zmaja u obliku orla koji svojim asimetričnim i nepravilnim letom imitira let velikog predatora, a pokreće ga vetar minimalne brzine već od 2 km/h !

Testiranjem i primenom proizvoda  u “odbijanju” ptica štetočina utvrđena je njegova efikasnost u visokom procentu, a primećena je i odsutnost mačaka, kerova, pa i zečeva na površinama pokrivenim našim proizvodom. Na ovaj proizvod ptice se ne navikavaju kao što to rade prema  mnogim drugim poznatim uređajima i metodama, kao:  – mašina sa kricima; – fiksno strašilo; – 3D životinje…

Proizvod nije invanzivan i nije bučan te ne smeta okolini, kao: – gasni pištolj; – pucnjava sačmom; – lepljive trake; – bodljikave trake …

Прегледач видео записа

00:00

00:10

Proizvod nije skup, kao:  – laser; – ultrazvuk; – dresirani sokolovi, – pojedinačna mreža; – redna mreža…

Sa druge strane, proizvod je:

  • Potpuno ekološki;
  • Ne troši energente osim vetra (već povetarac od 2 km/h pokreće sistem);
  • Lako se montira i prenosi (5 min, 2kg);
  • Radi non-stop (24/7);

Postoje  dve verzije proizvoda, osnovna od 6 metara (najpopularnija, primenjiva svuda)  i produžena od 9 metara (uglavnom se koristi u visokim voćnjacima) !

Proizvod je u kompletu težak jedva 2kg (9m=3.6 kg) , a izrađen je od profesionalnih materijala koji se koriste u planinarstvu, alpinizmu i nautici (fiberglas, aluminijum, čelik visoke čvrtsoće, kevlar, duplo štepano UV tretirano specijalno platno) tako da je otporan na ekstremne vremenske uticaje.  Proizvod u kompletu čine: zemni stalak maketa zmaja sa kanapom i zakačaljkama, teleskop štap i transportna torba.

Proizvod se uspešno distribuira u Zapadnoj Evropi, Kanadi, SAD, Meksiku, Peruu, Botsvani, Australiji, a od nedavno i u Srbiji i Mađarskoj.

Prateći program

Šumadijski sajam poljoprivrede 2017
Šumadijski sajam poljoprivrede 2017