Na konferenciji za novinare , održanoj dana 10. marta 2020. godine najavljen je XIII po redu “Sajam obrazovanja i zapošljavanja” koji orgainizuje Šumadija sajam pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja i Školskom upravom grada Kragujevca.

        Na predstojećem sajmu 12 i 13 marta, predstaviće se preko 100 izlagača , što za ovu manifestaciju predstavlja rekordan broj izlagača.
Predstaviće se obrazovni potencijali čitave Republike, od osnovnih i srednjih škola, fakulteta, viših škola, akademija kako državnih, tako i privatnih.

        Ove godine, po prvi put Sajam dobija i međunarodni karakter jer će na istom biti predstavljeno besplatno studiranje u Sloveniji.
Tačnije, program 2TM je obrazovna Agencija koja sadrži sve državne i više škole u Sloveniji preko koje na osnovu bilateralnih ugovora naših država, studenti koji upišu redovan studijski program imaju besplatno školovanje.

Program 2TM, takođe vrši i usluge: stručnih konsultacija pri izboru studijskog programa i fakulteta,vode kompletan prijavni postupak i konkursnu dokumentaciju,boravišne dozvole ,i kurseve slovenačkog jezika. U delu zapošljavanja predstaviće se brojni poslodavci iz Centralne Srbije koji imaju potreba za angažovanjem određenih kadrova I profila.

Sajam se održava 12 i 13 marta, radno vreme sajma je od 10:00 do 17:00 časova.
Ulaz je slobodan.