Konferencija „Nove mogućnosti za investiranje 23“ održana na Šumadija sajmu u Kragujevcu

U Kragujevcu je danas održana međunarodna Investiciona konferencija „Nove mogućnosti za investiranje 23“ koja je okupila predstavnike Evropske unije, ambasada u Republici Srbiji, međunarodnih i nacionalnih finansijskih organizacija, predstavnike gradova i opština iz zemlje i regiona, uspešnih međunarodnih kompanija, državnih i međunarodnih institucija a sa ciljem da se u vremenu visokog tehnološkog napretka koje traži izuzetno brzo prilagođavanje svi akteri povežu i podrže jedni druge u borbi sa izazovima.

Ovom konferencijom promovišemo ne samo Kragujevac, Šumadiju i Srbiju već čitav zapadni Balkan kao jedan neotkriveni dragulj koji strani investitori i diveloperi tek otkrivaju.

Potrebno je da upoznamo sve velike investitore iz svih delova sveta sa resursima koje imamo, kapacitetom radne snage i potencijalima, u smislu opremljenih lokacija na jednom mestu, a to je sajam See Invest Expo koji ćemo organizvati naredne godine.

Umesto da investitori i diveloperi putuju zapadnim Balkanom i traže lokacije, predstavićemo sve naše i vaše projekte na jednom mestu – u Kragujevcu.

Zato je važno što smo se danas okupili, da se upoznamo ali i da grad Kragujevac predstavi svoja pozitivna iskustva i time ohrabri ostale opštine i gradove u regionu da urade iste ili slične stvari, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić, pozdravljajući učesnike Investicione konferencije.

Učesnicima konferencije predstavljeni su nacionalni i međunarodni programi podrške, primeri dobre prakse i već uspešno realizovani projekti i programi. Programe podrške predstavili su Razvojna agencija Srbije i EBRD, a primere dobre prakse MIND grupa, kompanija Sunce Marinković i Energetika Kragujevac.

Održane su i dve panel diskusije.

Jedna je za temu imala Zašto je Srbija/Zapadni Balkan dobra investiciona lokacija i u kom pravcu treba razvijati potencijale dok je na drugom bilo reči o razvoju industrijskih/tehnoloških parkova u Srbiji.

Investiciona konferencija „Nove mogućnosti za investiranje 23“ kao uvodni događaj za sajam „SEE Invest EXPO 2024“ koji će biti održan sledeće godine, organizovao je grad Kragujevac uz podršku Razvojne agencije Srbije, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Šumadija sajma.

Galerija