Holandski ataše otvorio sajam hortikulture

Na “Šumadijasajmu” je otvoren peti Sajam hortikulture na kome je svoje proizvode predstavilo 120 izlagača.

sajam hortikulture 2017 Kragujevac

 

 

Peti sajam hortikulture otvorio je Martin Vehen, ataše za poljoprivredu Ambasade Kraljevine Holandije, koji je istakao da je njegova zemlja mala, ali da ima visok trgovinski bilansu poljoprivredi.

Holandija nije velika zemlja ali je velika u oblasti poljoprivrede. I poljoprivreda u Srbiji ima visoke kvalitete – rekao je Vehen i dodao da se nada još boljoj saradnji između Holandije i Srbije, uključujući i razmenu informacija i iskustva.

Sajam hortikulture jedna je od lepših manifestacija koju organizuje “Šumadijasajam” i može se okarakterisati kao tradicionalna manifestacija u srcu Srbije. Veliko je zadovoljstvo videti ovoliki broj posetilaca i izlagača koji su nam ukazali poverenje da zajedno pokažemo naše kvalitete što ukazuje i ime generalnog sponzora Agro marketa koji podržava mnoge naše aktivnosti –  rekao je Dragan Kuburović, direktor “Šumadijasajma”.

Ispred lokalne samouprave izlagače i posetioce petog sajma hortikulture pozdravio je Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

Grad Kragujevac jeste sajamski grad i nastaviće to da bude u narednom periodu, a ovo je jedna od lepših sajamskih manifestacija. Očekujemo veliku posećenost, a u planu je da u narednom periodu sajmovi dobiju još veći obim proširivanjem prostora i novih hala – rekao je Jekić.

Nakon svečanog otvaranja delegacija ambasade i predstavnici lokalne samouprave obišli su sajamske štandove i posetili Drugu tehničku školu. Učenici ove škole, smera pejzažne arhitekture, predstavili su deo svojih eksponata na ovogodišnjem sajmu.

Inače, na sajmu su svoj program izložila preduzeća koja prodaju repromaterijal, supstrat, baštenske garniture, alat, mašine dok su u delu ispred hale locirani cvećari, proizvođači i distributeri cveća, sadnica i opreme za sadnju.


 

Galerija