Na Šumadija sajmu, dana 07.09.2023. godine je otvoren 19. Šumadijski sajam poljoprivrede, na kome se predstavlja više od stotinu izlagača stočarske i biljne proizvodnje. Veliki deo izložbenog prostora ispunila je mehanizacija, oprema i alati za poljoprivredu. Naredna četiri dana biće održana brojna stručna predavanja i tribine o poljoprivredi, a biće i održane tradicionalne izložbe stoke i sitnih životinja.

Sajam poljoprivrede u Kragujevcu je najveća regionalna smotra takve vrste van Vojvodine i Beograda.

Načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Biljana Ilić Stošić otvorila je danas 19. Šumadijski sajam poljoprivrede, u okviru koga se na izložbenom prostoru od oko 5.000 kvadrata predstavlja više od 100 izlagača iz zemlje.

Prisutne zvanice je pozdravio je i predsednik Skupštine grada Kragujevca Miroslav Petrašinović, kao i direktor Šumadija sajma -Aleksandar Štajn.

Predsednik Skupštine grada Kragujevca je istakao da najveći značaj ovog sajma, predstavlja priliku da se naši poljoprivredni proizvođači, kao i posetioci sajma upoznaju sa novim trendovima i tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji . Posebno je istakao da će lokalna samouprava učiniti sve da dugoročno, planski i sistematski sačuva, zaštiti i odbrani sve ono što je naše, autentično i prirodno.

Direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn je iskazao veliku zahvalnost Gradu Kragujevcu na podršci i učesnicima na doprinosu organizaciji ove manifestacije.

U okviru ceremonije otvaranja, posetioci su uživali u nastupu folklorne grupe CTNK „Abrašević”, a nakon njihovog nastupa svi zajedno su krenuli u oblizak sajamske postavke.

Manifestaciju organizuje Šumadija sajma, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Radno veme sajma je od 10.00 do 20.00 časova, a u nedelju do 18.00 časova.
Ulaz i parking su besplatni.