U prostorijama Biznis medija centra na Šumadija sajmu, održana je konferencija za medije, povodom najave festivala “Grčka u srcu Srbije”.

Dani srpsko- grčkog prijateljstva u organizaciji Udruženja srpsko – grčkog prijateljstva “Filos” počinje 1. decembra i trajaće 3 dana.

Pokrovitelji festivala su Šumadija sajam i grad Kragujevac.

Održanoj konferenciji prisustvovali su, direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn, član komisije privremenog organa grada Kragujevca, Danka Andonovski i predsednik Udruženja “Filos”, Dragan Stojanović Gaca. Govornici su naglasili da je bratimljenje srpskih i grčkih gradova je ono što predstavlja blizak odnos između dva naroda i simbol prijateljstva koji treba održati i razvijati kroz neposrednu saradnju u različitim oblastima, kao što su kultura, turizam, privreda…

Na festivalu učestvuje više od 100 izlagača, na kojem će se predstaviti brojne turističke agencije, agencije za nekretnine, foto- klubovi, sportski klubovi, proizvođači hrane i pića , asocijacije hotelijera i vlasnika apartmana, privredne komore… Gosti festivala biće i predstavnici Nacionalne turističke organizacije Grčke “EOT”, rukovodstvo grada Katerini, Mitropolija Kitrosa, Katerinija i Platamona, delegacija grada Sereza i mnogi drugi.

Radno vreme za posetioce je od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli!