head baner
  • Sajam čokolade
  • Sajam nameštaja 2017
  • Sajam obrazovanja 2017
  • Sajam hortikulture 2017

Upoznajte "Šumadija sajam"

 

Gradsko sajmište u Kragujevcu formirano je u okviru projekta "Podrške razvoju i promociji regionalne privrede kroz razvoj regionalnog sajmišta" realizovanog 2005. godine, na kome se kod Evropske agencije za rekonstrukciju, kao korisnik granta, javlja Grad Kragujevac .

Posle završene prve faze izgradnje, "Šumadija sajam" danas raspolaže savremenom sajamskom Halom kapaciteta 1.600 metara kvadratnih uz 1.000 metara kvadratnih aneksnog dela u kome su smešteni "Medija centar", administracija i direktorijum, štamparija, restoran, poslovni prostor sa lokalima. Kada izgradnja Sajmišta u Kragujevcu bude okončana, "Šumadija sajam" raspolagaće još jednom halom-bliznakinjom i objektom od 5.000 metara kvadratnih, za najveće sajamske priredbe.

U toku 2007. godine, kada je u martu puštena u rad prva Hala budućeg regionalnog Sajmišta, na ovom mestu organizovano je 12 sajamskih manifestacija.

Već u 2008.godini "Šumadija sajam" organizuje 13 sajmova i izložbi ovog tipa, od čega većina već ima epitet tradicionalnih, jer potiču iz perioda kada se na drugim gradskim lokacijama organizovalo sajamsko okupljanje.

U toku naredne, 2009.godine u kalendaru je 18 sajmova, dok u 2010. godinu “Šumadija sajam” ulazi projektujući 20 sajamskih događaja.

Zašto izlagati baš kod nas?

Geostrateški, Kragujevac je srce Srbije, na raskrsnici važnih puteva i sa mogućnošcu brzog transfera. Jedino smo profesionalno Sajmište južno od Save i Dunava, sa velikim potencijalom različitih privrednih branši koje nam gravitiraju.

Naša komparativna prednost u odnosu na velike sajmove u okruženju nije "više kvadrata, više izlagaca, više hiljada posetilaca". Mi smo mali, brzi, poslovni, predusretljivi, fleksibilni ... Nemamo tromost velikih i aroganciju moćnih.

Specijalizovali smo se za organizaciju malih, tzv. kućnih sajmova na kojima jedna kompanija promoviše svoja dostignuća. Sada uz sopstvenu halu posedujemo i modernu sajamsku opremu, tako da ovu i druge vrste sajmova organizujemo po principu “ključ u ruke”.

Mesto smo dobrih poslovnih susreta i kvalitetno sklopljenih poslova i to je tačka oko koje se okupljamo. Zato sa nestrpljenjem očekujemo da se i Vi pridružite sve većem broju kompanija koje su, kao izlagači, sa naših Sajmova odlazile zadovoljne.

 

Sa nestrpljenjem Vas očekujemo
"Šumadija sajam" Kragujevac

Pin It