Dana, 6. Juna 2023. na Šumadija sajmu u Kragujevcu svečano je otvoren “Dan inovacija”.

“Dan inovacija” u organizaciji Grada Kragujevca, Šumadija sajma, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Univerziteta u Kragujevcu i Fonda za inovacionu delatnost svečano je otvoren danas u Hali 1 Šumadija sajma, uz prisustvo Mihaila Jovanovića, ministra informisanja i telekomunikacija organizatora događaja i brojnih drugih zvanica.

Na otvaranju manifestacije publici su se obratili direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn, predstavnik ambasade Kine u Republici Srbiji, predstavnik ambasade Izraela, H.E. Jahel Vilan i predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović.

“Dan inovacija” se organizuje prvi put, a već ima međunarodni karakter jer učestvuju zemlje koje su inače poznate po inovativnim tehnologijama, poput Kine i Izraela. Svi zainteresovani , danas će biti u prilici da isprate virtuelni forum za inovacije, da se upoznaju sa radom kompanije Veriest – izraelskim modelom podrške inovativnim delatnostima, Huawei Fondom za inovacione delatnosti, Naučno tehnološkim parkom Beograd, EIT Manufacturing inicijative „Digitalna Srbija”.

Takođe, u sklopu današnjeg dana, održaće se i panel diskusije na sledeće teme: zaštita intelektualne svojine u procesu razvoja inovacije i bioinženjering – inovacije, izazovi i perspektive za budućnost.

Dobro došli!

Galerija – Otvaranje

Galerija – Predavanja i prezentacije