Project Description

U dobroj atmosferi, i zabavnoj i takmičarskoj, protekao je trodnevni Sajam sporta, koji je u Kragujevcu održan od 9. do 11. maja, na “Šumadijasajmu”.

Na ovoj manifestaciji predstavilo se više proizvođača sportske opreme, kao i klubova, posebno onih koji su manje popularni kod dece, želeći da na taj način privuku mlade. Bili su tu, na primer, Rvački klub Radnički, Fudbalski klub Vašarište, Plivačka Akademija Milorad Čavić, Klub američkog fudbala Divlji veprovi…

Posebno je bilo interesantno na dva takmičenja. Najpre, među najmlađim fudbalerima, na čijem je terenu sve prštalo od želje za pobedom, kao i na Basket turniru “Tri na tri – Kragujevac indor”.

Turnir u basketu imao je međunarodni karakter, jer su učestvovale i ekipe iz Bosne i Hercegovine, a pobedila je beogradska ekipa Olimp, za koju su igrali Darko Damjanović, Nebojša Bošković, Dragan Bjelica i Bojan Stajić.

Nažalost nijedna od kragujevačkih ekipa nije stigla do finala, a najzapaženije su bile one u kojima su igrali Adam Mirković, Ivan Nedeljković, Danijel Mošić i Aleksandar Vučković, zatim ona za koju su nastupali Nikola Đokić Džontra, Marko Tanasković Kajče, Mihailo Nešović i Nikola Glišović i ekipa kojoj su bili Filip Lalović, Stefan Arnaut, Nemanja Knežević i Lazar Rosić. Ne navodimo nazive ekipa, jer su oni promenljivi u zavisnosti od sponzora, već samo sastave.