Press konferencija povodom sajma privrede i investicija “BALKAN  INVEST EXPO 2022″.

Povodom predstojeće manifestacije, nove manifestacije koja je zauzela mesto u kalendaru sajmova za 2022. godinu , sajma privrede i investicija “ BALKAN INVEST EXPO 2022. “, danas je na Šumadija sajmu u Medija centru održana konferencija za medije.

„BALKAN INVEST EXPO 2022“ organizuje Šumadija sajam d.o.o. 17. i 18. marta 2022. uz podršku privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga i Grada Kragujevca.

Pored domaćina, direktora Šumadija sajma Aleksandra Lazovića , na konferenciji govorili su i direktor Regionalne privredne komore Kragujevac, Predrag Lučić i gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić.
Oni su istakli značaj i važnost ove manifestacije za grad Kragujevac, kao i koliko je bitna poseta i prisustvo investitora i drugih međunarodnih donatora, preduzeća i šire poslovne javnosti!

Imajući u vidu značaj privlačenja stranih direktnih investicija za privredni razvoj Srbije, kao i opšteg intenziviranja investicionih aktivnosti, posebno u domenu poslovnih inicijativa BALKAN INVEST EXPO 2022 se organizuje kao dvodnevna sajamska manifestacija sa naznačenom poslovnom (B2B) komponentom kao platformom za domaće i međunarodne projekte i investicije. Očekuje se učešće gradova, lokalnih samouprava, preduzeća kao nosilaca investicionih programa i inovacija, industrijskih zona i tehnoloških parkova, urbanističkih direkcija i organizacija, banaka i osiguravajućih društava, univerziteta, instituta…, kao i poseta i prisustvo investitora, međunarodnih donatora, preduzeća, šire poslovne javnosti…

BALKAN INVEST EXPO 2022 je ne samo prilika za promociju najznačajnijih razvojnih i investicionih projekata Republike Srbije, kao i najatraktivnijih investicionih destinacija u okviru nje, već i značajna podrška realizaciji daljeg rasta poslovnih aktivnosti.