Danas, u prostorijama Medija centra na Šumadija sajmu, održana je press konferencija povodom Sajma knjiga „Književna zona”.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su direktor Šumadija sajma , Aleksandar Štajn, direktor Ustanove kulture „Koraci”, Zlatko Milojević, kao i član Gradskog veća za kulturu, Miljan Bjeletić.

Govornici su istakli da je ovaj događaj od izuzetnog značaja ne samo za Šumadija sajam već i za grad Kragujevac.

U Pešačkoj zoni u Kragujevcu, od srede, 11. maja, do nedelje 15. maja 2022, a u organizaciji Šumadija sajma biće organizovana prodajno- izložbena manifestacija Sajam knjiga.

Na ovoj manifestaciji, pod nazivom „Književna zona“, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Vuk Karadžić“ i ustanovom kulture „Koraci“, predstavićemo bogat prateći sadržaj, koji će se odvijati u Pešačkoj zoni, svakog dana trajanja manifestacije. Širokoj publici učesnici će predstaviti niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Udruženje profesionalnih izdavača Srbije, Evoluta, Klio, Akademska knjiga, Odiseja, Štrik, Geopoetika, Akia Mali Princ, Ustanova kulture „Koraci“, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ neki su od izlagača na ovogodišnjem sajmu knjiga.

Napomena:
U slučaju loših vremenskih uslova događaj će biti premešten u galerijski prostor Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“.

Sajam knjiga otvoren je od 09-21h.

Pokrovitelj manifestacije je grad Kragujevac.