Danas, u prostorijama Medija centra na Šumadija sajmu, održana je press konferencija povodom „Dana inovacija”.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su direktor Šumadija sajma , Aleksandar Štajn, član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, Danka Andonovski i direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Nenad Popović.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije “Dan inovacija” je Grad Kragujevac u saradnji sa Šumadija sajmom, Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Univerzitetom u Kragujevcu i Fondom za inovacionu delatnost.

Svi zainteresovani imaće prilike da isprate virtuelni forum za inovacije, da se upoznaju sa radom kompanije Veriest – izraelskim modelom podrške inovativnim delatnostima, Huawei Fondom za inovacione delatnosti, Naučno tehnološkim parkom Beograd, EIT Manufacturing inicijative “Digitalna Srbija”.

Govornici su najavili da je svečano otvaranje zakazano za sutra u 12 časova, a goste će pozdraviti domaćin, direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn, predsednik Skupštine Grada Kragujevca Miroslav Petrašinović, predstavnik ambasade Izraela u Srbiji, Jahel Vilan.

“Dan inovacija”, zvanično će otvoriti ministar za informisanje i telekomunikacije u Vladi Srbije, Mihailo Jovanović.

Dan inovacija otvoren je od 12-18h.