Dana 9. Februara 2024. godine na Šumadija sajmu, zvanično je otvoren SAJAM SPORTA  pod parolom „Moj grad,moj klub.“

Sajam sporta organizuju Šumadija sajam, Sportski savez grada Kragujevca, SPD Radnički, FK Radnički, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

Pred velikim brojem posetilaca ,sportista, ljubitelja sporta, predstavnika medija i zvanica, u sjajnom ambijentu Hale Šumadija sajma svečano je otvoren najveći sportski događaj koji će trajati do 10. februara.

Prisutnim predstavnicima grada Kragujevca, izlagačima, poslovnim partnerima i posetiocima sajma, pozdravnim rečima obratio se domaćin ove manifestacije direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn.

Na svečanom otvaranju prisutne je pozdravio i član Privremenog organa grada Kragujevca, Predrag Stevović.

Kroz svoje obraćanje su istakli značaj sajma sporta, kao i da je upravo ova manifestacija najbolje mesto gde mladi ljudi mogu da se opredele za neki sport, okušaju u manje poznatim sportovima, ali i da upoznaju svoje idole i velike šampione.

Sajam sporta, zvanično je otvorio bivši košarkaš, a sadašnji košarkaški trener KK “Radnički“, Marko Simonović.

U okviru ceremonije otvaranja, posetioci su uživali u nastupu plesne škole “Dolls“  i Tekvondo kluba „Broj 1”

Na ovom sajmu se predstavlja 30 izlagača, među kojima su i udruženja, klubovi i savezi.

Posetioci će imati priliku da se druže sa poznatim imenima kragujevačkog sporta, a pripremljena su i brojna iznenađenja za ljubitelje sporta.

Tokom dva dana, 9. februara, sajam će biti otvoren od 10 do 19 sati, dok će drugog dana Sajam biti otvoren od 10 do 15 sati.

Besplatan ulaz i parking.

Dobro došli!