OTVOREN SAJAM OBRAZOVANJA I ZAPOŠLJAVANJA

Dana 17. marta 2022. godine zvanično je otvoren “ SAJAM OBRAZOVANJA I ZAPOŠLJAVANJA ”, koji se na Šumadija sajmu održava do petka 18. marta 2022. godine.

Organizator ove manifestacije je „Šumadija sajam”, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje i školske uprave, a pokrovitelj manifestacije je grad Kragujevac.

Ovogodišnji Sajam zvanično je otvorila načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić.

Svečanom događaju su prisustvovali direktor Šumadija sajma Aleksandar Lazović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje, Gorica Bačanin i dekan Ekonomskog fakulteta kragujevačkog univerziteta prof. dr Petar Veselinović.

Govornici su izrazili zadovoljstvo da pozdrave prisutne i istaknuvši da je cilj da se u Kragujevcu što više upisuju zanimanja koja imaju budućnost i da će učenicima završnog razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima danas biti predstavljene mogućnosti upisa, kao i da je ovo jedan od događaja koji treba da doprinese i rešavanju problema nezaposlenosti kroz savetovanje i upoznavanje mladih ljudi o tome šta su i kakve potrebe tržišta rada.

O manifestaciji

Na sajmu su predstavljene brojne srednje i osnovne škole, državni i privatni fakulteti, univerziteti i druge visokoškolske ustanove.

Ovogodišnjoj dvodnevnoj manifestaciji predstavlja se Nacionalna služba za zapošljavanje i oko 30 poslodavaca, a nezaposlenim Kragujevčanima biće ponuđeno više od 800 radnih mesta.

Svi zainteresovani moći će da predaju svoje radne biografije i na licu mesta razgovaraju sa poslodavcima.

Cilj Sajma je isticanje uloge strukovnog visokog obrazovanja u funkciji održivog razvoja društva, promocija strukovnih studijskih programa na osnovnim i specijalističkim studijama, razvijanje saradnje sa ostalim partnerima društva, a sve u funkciji efikasnijeg zapošljavanja diplomiranih studenata.

Radno vreme Sajma je od 10.00 do 17.00 časova.
Petak do 15h.

Ulaz je slobodan.
Parking za posetioce je besplatan.

Dobro došli!