OTVOREN 14. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA

Dana 23. novembra 2023. godine zvanično je otvoren 14. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, koji se na Šumadija sajmu održava do subote 25. novembra 2023.godine.

Organizatori manifestacije su Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine i Grad Kragujevac.

Ovogodišnji Sajam zvanično je otvorio Nemanja Radović, pomoćnik ministra u Ministarstvu turizma i omladine , a prisutne zvanice pozdravili su i oraganizatori Sajma, direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn i direktor GTO “Kragujevac”, Bojan Pavlović .

Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević “, svojim nastupom je doprineo da ovogodišnje svečano otvaranje 14. “Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma” za sve posetioce bude još prijatnije.

Na sajmu se predstavlja više od 100 izlagača koji nam dolaze iz cele Srbije. Turističku ponudu na sajmu predstavljaju lokalne Turističke organizacije Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovinei Mađarske, banjska lečilišta, turističke agencije, koje će omogućiti posetiocima da iz bogate ponude izaberu putovanja prema svojim afinitetima kao i aranžmane za tekuću zimsku sezonu, proleće i leto 2024.

Tokom sva tri sajamska dana, posetioci će imati priliku da uživaju u izložbeno-edukativnom programu.
I ove godine u okviru sajma je organizovan i Sajam zimnice.

U sklopu ove manifestacije, drugog dana sajma održaće se i „Šumadijska čajanka “, tradicionalno takmičenje u pripremanju kuvane rakije.

Radno vreme Sajma je od 10.00 do 18.00 časova, a u subotu 25. novembra od 10.00 do 15.00 časova.

Cena ulaznice je 100 dinara.

Parking za posetioce je besplatan.
Dobro došli!

Galerija