OTVOREN 13. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA

koji se na Šumadija sajmu održava do subote 26. novembra 2022.godine.Organizatori ove manifestacije su „Šumadija sajam” i Gradska turistička organizacija „Kragujevac”, a pokrovitelji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i grad Kragujevac.

Ovogodišnji Sajam zvanično je otvorila Nataša Jovanović, narodni poslanik, a događaju su prisustvovali direktor Šumadija sajma – Aleksandar Štajn, direktor GTO “Kragujevac”- Bojan Pavlović, direktorka Turističke organizacije Srbije –Marija Labović koji su izrazili zadovoljstvo da pozdrave prisutne i gostima požele dobrodošlicu i prijatan boravak, a izlagačima i posetiocima mnogo uspeha u radu.
Ženska pevačka grupa “Studenac “ –SKC Kragujevac umnogome je doprinela da ovogodišnje svečano otvaranje 13. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma za sve posetioce bude potpuno drugačije.

Na sajmu se predstavlja preko 50 izlagača koji nam dolaze iz cele Srbije. Turističku ponudu na sajmu će predstaviti lokalne Turističke organizacije Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, banjska lečilišta, turističke agencije koje će omogućiti posetiocima da iz bogate ponude, izaberu putovanja prema svojim afinitetima kao i aranžmane za tekuću zimsku sezonu, a sve uz kvalitetne izložbeno-edukativne sadržaje.

I ove godine u okviru sajma je organizovan i Sajam zimnice ,a u sklopu ove manifestacije, drugog dana sajma, organizovana je i „Šumadijska čajanka sa gradonačelnikom grada Kragujevca “, tradicionalno takmičenje u pripremanju kuvane rakije.

Svi posetioci sajma imaju priliku da kupovinom ulaznice, popune nagradne kupone i steknu šansu za osvajanje jednog od brojnih putovanja.
Radno vreme Sajma je od 10.00 do 18.00 časova, dok je poslednjeg dana sajma u subotu 26. novembra od 10.00 do 15.00 časova.

Cena ulaznice je 100 rsd.
Parking za posetioce je besplatan.
Dobro došli!

Galerija (postavka sajma i svečano otvaranje)