10. Međunarodni Sajam turizma 2018

Počeo 10. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, deseti po redu, otvoren je danas na Šumadija sajmu i trajaće do nedelje, 25. novembra. U ime Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, sajam je svečano otvorila, Vera Božić Trefalt, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vlada republike Srbije prepoznala je turizam kao jednu od ključnih delatnosti srpske privrede i značajnu polugu razvoja. Ministarstvo sprovodi niz aktivnosti posebnim podsticajnim merama i realizacijom mnogih projekata koji imaju za cilj da unaprede turističku ponudu, infrastrukturu i standard usluga. Iz godine u godinu imamo sve bolje rezulate u turizmu, kako u broju dolazaka tako i u broju noćenja u Srbiji, istakla je Vera Božić Trefalt i poželela svim učesnicima Sajma u Kragujevcu dobre poslovne rezultate.

Na ovogodišnjem Sajmu izlaže više od 100 nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Grčke, banjska lečilišta, smeštajni i ugostiteljski objekti, turistički centri, osiguravajuće kuće, seoska domaćinstva i vinarije. Posetioci će biti u prilici da se, na jednom mestu, upoznaju sa novom turističkom ponudom aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike, zimovanja, a biće obezbeđeni i sajamski popusti. Svoje mesto na ovoj značajnoj turističkoj manisfetaciji imaće i lokalne turističke organizacije, koje pažnju posetilaca usmeravaju na potencijale, znamenitosti i lepote naše zemlje.

Na Sajmu je premijerno prikazan novi film o šumadijskoj šljivovici i predstavljen novi turistički proizvod Rakijske rute. Očekujemo veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, a mnoge turističke agencije su već zainteresovane. Osim posete destilerijama i degustacije, novi turistički proizvod će podrazumevati i posetu kulturno – istorijskim znamenitostima, prirodnim ambijelntalnim celinama i svim turističkim lokalitetima u Centralnoj Srbiji, istakla je Snežana Milisavljević, direktorka Gradske turističke organizacije “Kragujevac“.

Deseti jubilarni Sajam turizma i seoskog turizma i ove godine organizuju Gradska turistička organizacija “Kragujevac“ i “Šumadija sajam“, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i grada Kragujevca.

Ovaj Sajam, prema rečima Zorana Nedeljkovića, direktora “Šumadija sajma“  je potvrda da Kragujevac kao grad prve srpske prestonice i  industrijski centar, ima mnogo potencijala da se razvija u oblasti turizma.

U okviru ove trodnevne manifestacije održava se i šesti prodajni Sajam zimnice, brojni stručni, edukativni i zabavni sadržaji. Pored toga, biće izabrani i nagrađeni najuspešniji izlagači, a obezbeđene su i brojne atraktivne nagrade za posetioce.

Sajam je otvoren do nedelje, 25. novembra. Cena ulaznice je 100 dinara, dok je za grupe od minimalno 10 osoba 50 dinara, a za decu do 10 godina ulaz će biti besplatan.

izvor sajt Grada Kragujevca 

Galerija