Konferencija za medije povodom  14.”MEĐUNARODNOG SAJMA TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA”

Dana 20.11.2023. u prostorijama Medija centra na Šumadija sajmu održana je press konferencija povodom 14. Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, koji će se održati u periodu od 23. do 25. novembra 2023.

Na današnjoj press konferenciji prisustvovali su direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn i direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac, Bojan Pavlović.

Organizatori su najavili prisustvo više od 90 izlagača na ovogodišnjoj tradicionalnoj manifestaciji.
Radi predstavljanja turističkih potencijala Srbije i zemalja regiona, 14. „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ u Kragujevcu okupiće ove godine brojne izlagače – turističke centre, banjska lečilišta, nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turističke agencije sa svojim objedinjenim ponudama za zimsku sezonu, prolećna putovanja i leto 2024. godine.

I ove godine u okviru sajma biće organizovan i Sajam zimnice, a u sklopu ove manifestacije, drugog dana sajma, biće organizovana i „Šumadijska čajanka“, odnosno tradicionalno takmičenje u pripremanju kuvane rakije.

Na otvaranju Sajma turizma, nastupaće CZNTK „Abrašević“, a predstojeće dane upriličiće i brojni drugi nastupi kulturno – umetničkih društava, poput KUD „Lepenica“ i SA „Smilje“.

Radno vreme sajma za posetioce biće od 10 do 18 časova.
Cena ulaznice je 100 dinara.
Parking je besplatan.

Galerija