12. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA

Promocija festival LilaLo, Turističke organizacije Loznice, kao i prezentacija dokumentarnog filma “Lilanje”.

U prostorijama Medija centru na Šumadija sajmu, prvog dana sajma ,održana je promocija festival LilaLo, Turističke organizacije Loznice, kao i prezentacija dokumentarnog filma “Lilanje” koji govori o narodnom običaju lilanja koji je autentičan za grad Loznicu.

Lile se pale uz velike obredne vatre i obično se to radi na mestima gde se narod okuplja, na trgovima, raskršćima i u tom kolektivnom činu najviše učestvuju deca i mladi. Lile imaju i hedonističko – zabavnu funkciju jer se tom prilikom učesnici vesele uz narodnu pesmu i igru. Sam događaj paljenja lila je scenski spektakl, vizuelna impresija igre sa plamenom.

Galerija

12. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA

Promocija Šumadijskog festivala rakije

Prvog dana Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma, na štandu GTO “Kragujevac” , posetioci su imali priliku da prisustvuju promociji Šumadijskog festivala rakije , koji će se održati 11. decembra 2021. godine u Kragujevcu , a čiji su organizatori asocijacija “ Šumadijska rakija” i GTO “Kragujevac”.

Galerija

12. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA

Medija centar – predavanje Drago Cvijanović

U Medija centru , prvog dana sajma, Prof. dr Drago Cvijanović dekan Fakulteta za turizam i hotelijerstvo , održao je stručno predavanje sa akcentom na temu razvoja ruralnog turizma .

Galerija

12. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA

Medija centar – Vinski putevi Šumadije i pomoravlja – Zoran Dragojlović Žorž

U Medija centru, trećeg  dana sajma, gdin. Zoran Dragojlović Žorž – Centar za razvoj vinskog turizma, održao je stručno predavanje sa akcentom na temu razvoja vinskog turizma.

Galerija