head baner
  • Sajam čokolade
  • Sajam nameštaja 2017
  • Sajam obrazovanja 2017
  • Sajam hortikulture 2017

Sajam zimnice na Sajmu turizma

 

Pripremajući osmi "Međunarodni Sajma turizma i seoskog turizma" kao i "Četvrti prodajni sajam zimnice i domaće radinosti", Gradska turistička organizacija "Kragujevac" pregovara sa seoskim domaćinima i udruženjima, koja se bave proizvodnjom zdrave hrane. Kupoprodajni Sajam zimnice na Sajmu turizma, od 24. do 26. novembra, biće odlično snabdeven raznovrsnim domaćim proizvodima, slatkom i slanom zimnicom, koju domaćice u gradskim uslovima, najčešće nemaju uslova da spremaju.

Sve popularnije bavljenje „Etno“ kulinarstvom, kao segmentom ponude tokom boravka u seoskim domaćinstvima, povećalo je i ponudu popularne domaće zimnice. A na Sajmu će se svakako pojaviti i saradnici GTO, koji se bave seoskim turizmom i znaju šta gosti najviše traže tokom boravka na selu!Tako će, svi oni koji nisu imali vremena i novca da se u svojim domaćinstvima pozabave spremanjem slatkog, džemova, sokova, ajvara i raznih salata za zimu, moći bar delimično da zadovolje svoje potrebe na prodajnim štandovima udruženja žena i domaćina, pojedinaca iz Kragujevca, Novog Milanovca, Stragara, Guberevca i Čumića.

Vredne domaćice iz udruženja, tokom leta i jeseni prikupljale su i šumske plodove, pa će se na Sajmu naći i veoma lekoviti sokovi, slatka i likeri od drenjina, šumskih jagoda i divljih kupina, vinogradarske breskve-šeftelije, strugane dunje sa orasima, slatko od bele trešnje, tikvica, smokava, a neće izostati ni sok od paradajza, cepkane paprike, somborke, paprika u paradajz sosu, šarene salate , turšije i sve ostalo što pamtimo iz vremena kada su to naše bake spremale.

Ne treba zaboraviti ni degustaciju vina i domaćih rakuja iz brojnih vinarija i destilerija, kao i prezentacije, koje su najavili i popularni ugostiteljski objekti.  

Na štandu GTO "Kragujevac" predstaviće se i učenici Turističko ugostiteljske škole "Toza Dragović" koji su svojim kulinarskim umećem proslavili Kragujevac kao gastronomsku prestonicu, osvajajući na svim svetskim takmičenjima ogroman broj zlatnih medalja i priznanja.

Pin It