head baner
  • Sajam čokolade
  • Sajam nameštaja 2017
  • Sajam obrazovanja 2017
  • Sajam hortikulture 2017

8. Međunarodni sajam turizma
i seoskog turizma

 

U toku su pripreme osmog po redu "Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma", kao i "Četvrtog prodajnog sajma zimnice i domaće radinosti", koji Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija "Kragujevac" organizuju u periodu od 24. do 26. novembra ove godine u hali Šumadija sajma, a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

Šumadija sajam kao jedino profesionalno sajmište južno od Save i Dunava, pored dobrih uslova izlaganja na štandovima, pruža i korišćenje Medija centra, bine i celokupne opreme za promocije, prezentacije, edukativne programe i radionice.

Ova manifestacija već je postala tradicionalna, sa sve više izlagača i posetilaca, ali i sa sve kompleksnijim edukativnim sadržajima i zabavnim programom, kao i sa obimnim pratećim programom.

Pored upoznavanja sa novom turističkom ponudom, aranžmanima za Novogodišnje i Božićne praznike, zimovanja, Sajamskih popusta, raznovrsnih ponuda ručnih radova i prehrambenih proizvoda, kao i zanimljivih kulturno - umetničkih sadržaja, sajam okuplja i udruženja seoskih domaćina, žena i zanatlija, koji se bave starim zanatima, izradom raznovrsnih predmeta, kao i pripremom domaće zimnice, koju mnoge žene u gradu nemaju uslova da pripreme u stanovima, pa se tokom sajma turizma snabdevaju kod seoskih domaćica, koje se vredno trude da održe tradiciju.

"Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma" privlači veliki broj posetilaca iz Kragujevca i okoline, ali i stručne kolektive i obrazovne ustanove iz regiona.

Kvalitet ove manifestacije potvrđuju najprestižnije nagrade TOS-a, "Turistički cvet" koje su dobili "Šumadija Sajam" i GTO "Kragujevac" kao "Specijalni događaj u funkciji promocije turizma" i "Najbolja turistička organizacija Srbije". Kragujevački sajam turizma je svojim aktivnostima i popularnošću odavno prevazišao mnoge sajmove sa znatno dužom tradicijom.

Sva zbivanja na Sajmu pratiće brojni lokalni i nacionalni mediji, udružena turističkih novinara Vojvodine i Srbije, kao i stručni, turistički opredeljeni časopisi, i autori brojnih turističkih radio i TV emisija. Tokom sajamskih dana, stručni žiri nadležnih republičkih institucija i lokalnih turističkih organizacija bira najuspešnije izlagače i dodeljuje nagrade u kategorijama: Najuspešnija promocija, Najuređeniji izlagački prostor i najbolji promo - materijal. Nagradama se iniciraju izlagači da se potrude oko izgleda štanda i promocije tokom Sajma, da bi se u svoja matična mesta vratili sa nagradma.

Zainteresovani potencijalni izlagači, sve informacije za zakup štandova mogu dobiti putem telefona 034 503 500.

 

Pin It